DE GROTE MOBILITEITSLIJST VAN BERLAAR

De Mobili-watte?

 

De Mobiliteitslijst dus. Mobiliteit is een thema dat ons nauw aan het hart ligt. Mensen verplaatsen zich om allerlei verschillende redenen: om naar het werk te gaan, om te gaan winkelen in de buurtwinkel, om af te spreken met familie en vrienden... Voor ons is het belangrijk dat iedereen zich vlot en veilig kan verplaatsen naar de eindbestemming.

In onze gemeente echter is zo'n veilige verplaatsing als fietser en voetganger niet altijd evident. In ons dagdagelijks leven worden we als Berlaarnaar geconfronteerd met onveilige situaties in het verkeer en slechte wegen. Daarom verdienen fietsers en voetgangers als zachte weggebruiker extra aandacht. Om ook hen een volwaardige plek te geven in het verkeer, is Groen Berlaar gestart met de opmaak van de grote Mobiliteitslijst, voor en door onze Berlaarnaren. Het doel is om alle mogelijke pijnpunten die onveilige situaties veroorzaken, bloot te leggen. En dat kan alleen met jouw hulp. Samen maken we Berlaar stap voor stap verkeersveiliger.

Hoe kan jij je steentje bijdragen?

 

Via een bevraging proberen we een zo correct mogelijk beeld te krijgen van de verkeerssituatie in Berlaar. Logisch, want jij bent als inwoner een expert in het werkveld en dus de juiste persoon om pijnpunten in het verkeer aan te kaarten. Het kan gaan om stoeptegels die los liggen, putten in de weg, oversteekplaatsen waar rolstoelgebruikers niet over kunnen, straten waar een fietspad, voetpad en/of fietsoversteekplaats ontbreekt, kasseien die de weg oncomfortabel maken, enzovoort... Alle storende elementen, klein en groot, kunnen we opnemen in de lijst. Ook andere ideeën en suggesties zijn welkom, zoals het aanleggen van een verkeersremmend element in jouw straat of de omvorming van jouw wijk tot een fietsstraat.

Jij bent als Berlaarnaar een expert in het werkveld en de juiste persoon om pijnpunten in het verkeer aan te kaarten. Daarom is jouw bijdrage enorm waardevol!

Wanneer we genoeg input en ideeën verzameld hebben, publiceren we de volledige lijst met foto's en uitleg voor het grote publiek en overhandigen we de lijst aan het schepencollege of het gemeentebestuur. Met dit waardevolle document kunnen zij meteen aan de slag gaan. Zo gaan we samen voor een #beterberlaar.

Vul jij onze mobiliteitslijst verder aan? Je kan jouw suggestie, tip of pijnpunt doorgeven door te reageren onderaan deze pagina of door ons te contacteren via brend.vanransbeeck@berlaar.be. We komen graag bij jou langs om de situatie de bekijken.

De Mobiliteitslijst op een kaartje

 

We zijn in de tweede helft van augustus begonnen met het in kaart brengen van pijnpunten. Zo ziet de Mobiliteitslijst er (bijna definitiet) uit; klik op de gekleurde straten om te bekijken welke klachten er zijn en hoe de verkeerssituatie er is (de lijst met pijnpunten onder het kaartje wordt nog aangevuld op het kaartje zelf):

Reacties

Vennligst sjekk din e-post og klikk på lenken for å bekrefte din nye e-postadresse.