Kasseiwegen Doelstraat worden aangepakt

Kasseiwegen Doelstraat worden aangepakt

Vlotte, comfortabele fietsroutes en de veiligheid van alle weggebruikers is voor Groen Berlaar absolute prioriteit. Daarom vroeg Brend Van Ransbeeck, gemeenteraadslid voor Groen in onze gemeente, om de staat van de Doelstraat ter hoogte van zowel de Misstraat als de Kapellebaan te herbekijken. "De kasseiwegen zijn verouderd en moet aangepakt worden om het fietscomfort te verbeteren," pleitte Van Ransbeeck op de Commissie Mobiliteit en Openbare Werken van 24 juni 2019.

Fietsers die de kleine Doelstraat nemen, ter hoogte van de Kapellebaan en de Smidstraat, kunnen bijna niet anders dan op het voetpad te rijden. De kasseien van de brede baan liggen er slecht bij, waardoor het voor fietsers een gevaarlijk stuk is, zeker voor de schoolgaande jeugd. Dit kan opgelost worden door asfaltering of door één of meerdere fietsstroken aan te leggen.

Aan de andere kant van de Doelstraat, ter hoogte van het station en de Misstraat, ligt de kasseiweg er ook slecht bij en vinden er regelmatig valpartijen plaats bij regen- en sneeuwval. Daarom heeft Groen maatregelen gevraagd om de kasseiwegen dringend aan te pakken, aangezien beide wegen belangrijke fietsverbindingen zijn.

"De kasseiwegen in de Doelstraat zijn verouderd en moeten dringend fietsvriendelijker gemaakt worden." - Brend Van Ransbeeck

De Commissie adviseerde dat de dienst Mobiliteit de mogelijkheden moest onderzoeken en werk moest maken van onderzoek naar maatregelen. De situaties zijn grondig onderzocht, en mét succes. Op de Commissie Mobiliteit en Openbare Werken van 30 januari 2020, alsook op de gemeenteraad van dinsdag 18 februari 2020, werd bevestigd dat "de kasseien in de loop van 2020 zullen worden vervangen door ander materiaal. Dit wordt vermoedelijk opgenomen in de onderhoudswerken. De ingrepen moeten zeker afgetoetst worden aan de mogelijke plannen aangaande de fietsostrade, waar momenteel nog veel vragen over zijn."

Onder impuls van Groen, wordt Berlaar opnieuw een stuk fietsvriendelijker.

Kleine Doelstraat

Kasseiweg (Kleine) Doelstraat, ter hoogte van de Kapellebaan in Berlaar.

Doelstraat StationKasseiweg Doelstraat, ter hoogte van de Misstraat en het Station van Berlaar.

 

Zijn er straten of wegen bij jou in de buurt die dringend aangepakt moeten worden? Laat het ons weten via [email protected]. Meer informatie over onze Mobiliteitslijst vind je hier.