Poepzakje zkt. hondenpoepbakje

Vlaanderen telt gemiddeld 10 honden per 100 inwoners, dat zijn meer dan 600.000 honden in Vlaanderen. Ook vele Berlaarnaren hebben een trouwe viervoeter in huis en laten hun hond graag uit in een groene omgeving. Een huisdier brengt niet alleen liefde en warmte, maar zorgt ook voor een actievere levensstijl van de eigenaars.

Regelmatig uitlaten is dus noodzakelijk. Binnenkort wordt de eerste hondenlosloopweide in Berlaar opengesteld in de omgeving van Ebroek - Valkenhof - Merelstraat. Honden krijgen stilaan meer ruimte.

Toch merken we dat hondeneigenaars niet altijd tevreden zijn met de beschikbaarheid van hondenpoepbakjes. Op dit moment zijn er 19 poepbakjes in onze gemeente. Op sommige plekken zijn er geen voorzien waar ze absoluut nodig zijn, op sommige plekken staan ze min of meer ongebruikt, op andere plekken worden ze weer niet snel genoeg geledigd.

Daarom vragen we onze Berlaarse hondeneigenaars om hulp! Waar zouden hondenpoepbakjes absoluut moeten komen? Waar zijn ze wenselijk? Op welke plekken worden hondenpoepbakjes niet gebruikt en dus nutteloos? Welke bakjes worden niet snel genoeg geledigd? Alle suggesties, opmerkingen en vragen zijn welkom.

Tijdelijke poepbakjes en evaluatie

De lijst met suggesties geven we volledig vrijblijvend door aan ons gemeentebestuur, zodat zij hiermee aan de slag kunnen gaan. Zo kan er bekeken worden of tijdelijke poepbuizen dienst kunnen doen op plekken waar de vraag groot is. Na een evaluatie kunnen de poepbuizen permanent plaats krijgen of verplaatst worden naar een betere plek. Ook de combinatie met vuilbakken kan op die manier bekeken worden, om zwerfvuil en sluikstorten zo veel mogelijk te vermijden.

Het is belangrijk om te benadrukken dat hondenpoepbakjes uitsluitend dienen voor hondenpoepzakjes, niet voor afval. Openbare vuilbakken dienen dan weer niet voor hondenpoepzakjes, enkel voor afval, zakjes en papiertjes.

Zo maken we de dagelijkse wandelingen van onze Berlaarse hondeneigenaars aangenamer en houden we onze gemeente proper! #BeterBerlaar.