Vriendenploeg FC De Weerdt wil snel nieuwe kantine bouwen

Vriendenploeg FC De Weerdt wil snel nieuwe kantine bouwen

Bij liefhebbersvoetbalclub FC De Weerdt uit Berlaar willen ze graag een nieuwe kantine bouwen, want de oude is tot op de draad versleten. Er zijn investeerders die er een padelproject aan willen koppelen, maar omdat de kantine op gemeentegrond staat is er ook een fiat van die kant nodig.

Groen Berlaar was verheugd dat de burgemeester erfpacht als beste mogelijkheid zag voor een ernstige upgrade van de infrastructuur van FC De Weerdt. Koen Kerremans, gemeenteraadslid van Groen: "Tien jaar geleden kocht de gemeente de velden aan, maar deed ze vervolgens geen enkele investering. Nu het bestuur van FC De Weerdt zelf met een investeringsvoorstel is gekomen, lijkt dat een goede oplossing. De burgemeester zei eerder dat erfpacht in dat geval mogelijk zou zijn. Dan zou de toekomst van de club en het liefhebbersvoetbal binnen Berlaar verzekerd zijn."
Van de burgemeester kreeg de Groen-afdeling te horen dat FC De Weerdt zelf kan investeren en zelfs bijkomende subsidies kan krijgen als er sprake is van een langdurige overeenkomst. Tot tweemaal toe herhaalde de burgemeester dat erfpacht kan.
Koen Kerremans: "Groen Berlaar is geneigd om de sympathieke voetbalclub te steunen in haar plannen om zelf te kunnen investeren en stelt dat de gemeente haar voorstel van erfpacht voor FC De Weerdt concretiseert. Na tien jaar verwaarlozing door de gemeente is het haar morele plicht."

 

Een uitspraak op de gemeenteraad is niet vrijblijvend. Groen hoopt dan ook dat erfpacht snel een feit wordt en de club naar de toekomst kan kijken.
Koen Kerremans besluit: "Groen Berlaar is geneigd om de sympathieke voetbalclub te steunen in haar plannen om zelf te kunnen investeren en stelt dat de gemeente haar voorstel van erfpacht voor FC De Weerdt concretiseert. Na tien jaar verwaarlozing door de gemeente is het haar morele plicht."

 

 

Bron: Gazet van Antwerpen, maandag 22 maart 2021 door Bert Provoost & eigen persbericht

Foto: Joren De Weerdt

Origineel artikel