Groen wil opnieuw bankautomaat in Heikant

Groen wil opnieuw bankautomaat in Heikant

Groen Berlaar merkt op dat talloze Berlaarnaren van de Hei zich achteruitgestoken voelen door het gemeentebestuur. Dit is onder meer het geval omdat alle bankfilialen in Heikant verdwenen zijn en er meer dan genoeg zijn in Berlaar dorp. Wij als groenen willen meer aandacht voor de Hei.  

De vraag naar een geldautomaat is sinds de verdwijning van de laatste geldautomaat in 2016 alleen maar toegenomen in Heikant. Geregeld spreken mensen ons daarover aan, want zij moeten nu naar Berlaar Centrum, Heist-op-den-Berg, Putte of Lier om aan geld te geraken. Dit is écht niet meer van onze tijd. 

Er zijn ondertussen meerdere privéfirma's die geldautomaten plaatsen. Wij vragen het gemeentebestuur daarom om snel een initiatief te nemen om op Heikant opnieuw minstens één geldautomaat te hebben.

Volgens onderzoek haalt de gemiddelde Belg nog veel cash uit de muur: in 2016 gemiddeld 26 keer per jaar voor een totaal gemiddeld bedrag van 3.666 euro. De vraag naar cash geld en dus een afhaalautomaat blijft groot. Het wordt tijd dat het gemeentebestuur haar prioriteiten leert stellen en werk maakt van de dringende zaken.

Met Groen in het gemeentebestuur zouden wij hiervan werk maken.

 

Foto: Dirk Vertommen

Volledig Artikel van GVA: https://www.gva.be/cnt/dmf20180320_03420099/groen-wil-geldautomaat-in-berlaar-heikant