Bedankt Marlies, welkom Martine!

Bedankt Marlies, welkom Martine!

Vanaf januari 2022 wuiven we Marlies Naets uit als lid van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst (BCSD), de vroegere OCMW-raad, waar individuele dossiers inzake maatschappelijke dienstverlening en maatschappelijke integratie worden behandeld. Marlies zetelde iets langer dan twee jaar in het Comité, Martine De Bie neemt de fakkel van haar over.(Foto, van links naar rechts: Koen Kerremans, Brend Van Ransbeeck, Marlies Naets en Martine De Bie)  

Op de agenda van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn staan het ontslag van Marlies en de aanstelling van Martine geagendeerd. Marlies Naets, bij de verkiezingen van oktober 2018 nog nummer vier op de Groen-lijst, zetelde sinds november 2019 in het BCSD van Berlaar. Ze neemt nu na een dikke twee jaar afstand van haar mandaat. Ze wil meer tijd vrijmaken voor haar gezin en haar kleine wondertje Tor. De combinatie gezin-werk was niet meer in balans.

"Ik ben enorm blij dat ik mijn steentje heb bijgedragen aan de maatschappij," blikt Marlies fier terug. "Het was een groep interessante leden binnen het Comité, iedereen heeft een andere kijk en mening, wat het boeiend maakt om situaties te bespreken. De toch wel schrijnende omstandigheden waarin sommige Berlaarnaren in onze gemeente zitten, was toch echt een eye-opener. Het BCSD levert belangrijk werk en hoop dat ik op die manier een verschil heb kunnen maken voor hen."

"De toch wel schrijnende omstandigheden waarin sommige Berlaarnaren in onze gemeente zitten, was toch echt een eye-opener." - Marlies Naets

We danken Marlies voor haar inzet en gedrevenheid in het Comité en wensen haar enorm veel liefde, warmte en ontspanning toe voor de komende periode. Het ga je goed!

Martine volgt Marlies op

Martine De Bie neemt de fakkel over van Marlies. Martine, die vlak na de gemeenteraadsverkiezingen actief werd bij Groen Berlaar, is opvoedster bij en de drijvende kracht van IONA in Kessel en kent de sociale sector ontzettend goed.

"Ik heb enorm veel goesting om mij te engageren," vertelt Martine. "Vanuit mijn achtergrond, als dochter uit een arbeidersgezin, en door de sociale contacten die ik heb, heb ik voeling met mensen voor wie het elke maand weer een uitdaging is om de eindjes aan elkaar te knopen. Ik hoop dan ook dat ik vanuit die functie mee iets kan betekenen om hun situatie dragelijker te maken."

"Vanuit mijn achtergrond en door de sociale contacten die ik heb, heb ik voeling met mensen voor wie het elke maand weer een uitdaging is om de eindjes aan elkaar te knopen." - Martine De Bie

We zijn ervan overtuigd dat Martine de geknipte persoon is om sociaal kwetsbare Berlaarnaren te ondersteunen in het Comité. Marlies, we wensen jou het allerbeste toe! Martine, we wensen jou ongelooflijk veel succes! Bedankt Marlies, welkom Martine!

Marlies en Martine
Marlies (links) geeft de fakkel door aan Martine (rechts)