Postpunt met loketfunctie op de Hei is voor ons een must

Postpunt met loketfunctie op de Hei is voor ons een must

Over vijf maanden moet het nieuwe postkantoor van Berlaar klaar zijn. Dat komt in het pand van een voormalige traiteurzaak in de Dorpsstraat van Berlaar, dat heeft Bpost aan onze redactie bevestigd. Het oude postkantoor langs de Itegembaan wordt verkocht. Het gebouw was te groot geworden voor de taken die Bpost er nog uitvoert. Oppositiepartij Groen is gerustgesteld maar zou toch ook nog graag een postpunt zien in Berlaar-Heikant.  

Dat het postkantoor op de Itegembaan zou sluiten in Berlaar, weten we al vanaf maart 2016. In een artkel van de krant konden we toen al lezen dat het kantoor te groot was geworden voor de activiteiten die er nog plaatsvinden. De woordvoerder van de post stelde toen dat er naar een alternatief zou gezocht worden.

 

"Door de digitalisering valt een deel van de taken weg bij de postdiensten, maar een loketfunctie waar Berlaarnaren met vragen bij terecht kunnen, is voor ons noodzakelijk." - Koen Kerremans

 

Loketfunctie

Enkele jaren geleden vroegen wij op de gemeenteraad of er in Berlaar Heikant een postpunt kon komen. Naar aanleiding van deze interpellatie gingen we nog eens op zoek naar de huidige stand van zaken. 

 

De postdienst heeft nog steeds een belangrijke positie in onze samenleving. Via onze vraag op de gemeenteraad van februari werd bekend gemaakt dat het nieuwe postkantoor in de Dorpsstraat zal komen. Voor Groen Berlaar is een postkantoor in Berlaar een "must have". De Berlaarnaar kent de weg naar het postkantoor gemakkelijk te vinden: loketten worden nog steeds veelvuldig gebruikt door jong en oud.

 

Hoe dichter een postpunt bij huis is, hoe bereikbaarder, hoe beter. Daarom willen we een postpunt op de Hei en niet alleen het nieuwe postkantoor in Berlaar dorp.

 

"Het zou gek zijn moesten we de mensen nu in hun wagen jagen om naar een postkantoor te gaan in een omliggende gemeente." - Koen Kerremans