Open Denkavonden

Open Denkavonden

Onze open denkavonden zijn een schot in de roos. Ook op de tweede avond hadden we een goed gevuld panel van spraaklustige Berlaarnaren. Alweer konden we verschillende nieuwe deelnemers verwelkomen. Boeiend was het in ieder geval! Iedereen welkom op donderdag 28 maart. Station Balder 20u. 

We gingen geen enkel onderwerp uit de weg

Fietsostrade, veilige fietsroutes voor school- en winkelplezier en fietstraten stonden voorop wanneer we het over "Berlaar aan de (auto-)stroom" hadden. Maar ook de Berlaarse megastallen kwamen plots voorbij en zorgden voor een interessante mix van ideeën rond landbouw en natuurbescherming en biodiversiteit. Zelfs de Boerenbond kwam langs! Er werden verschillende mogelijkheden belicht over de mogelijke oprichting van een bescheiden zaal voor podiumkunsten en ook de toeristische troeven van onze gemeente kwamen aan bod. Als afronding van een rijkgevulde avond kregen we een orgelpunt over onze eigen gezondheid en het belang van CO2-reductie. Het beperken van de autostroom door onze gemeente én de aanplant van nog veel meer bomen, als filters, sterkte onze ecologische basis. 

Volgende keer niet te missen!


Onderwerpen zullen deze keer ietsje meer bepaald zijn: 

  • fietsbeleid
  • asielcentrum
  • memorandum seniorenraad
  • memorandum Natuurpunt

Dus, heb je een hart voor mensen, hou je van de natuur, wil je je veilig kunnen verplaatsen in Berlaar, kies je voor een warme buurt waar jong en oud zich welkom voelen, snak je naar veilige speelplekken voor kinderen en vlotte fietsverbindingen, heb je oog voor mensen die minder kansen krijgen, vind je dat nieuwkomers ook recht hebben op een menswaardig leven, vind je dierenrechten ook belangrijk …
Dan ziet Groen je graag komen op onze 3de OPEN DENKAVOND
donderdag 28 maart - 20u - Station Balder, Stationplein 1 Berlaar