Koop je elektrische fiets met korting

Koop je elektrische fiets met korting

Na een succesvolle editie in 2017 herhaalt IGEMO de samenaankoop elektrische fietsen in regio Rivierenland, waar Berlaar deel van uitmaakt. Geïnteresseerde fietsliefhebbers krijgen van 15 mei tot en met 30 juni opnieuw de kans om een elektrische fiets met korting aan te schaffen. Op woensdag 6 juni van 9:00-12:00 organiseert het gemeentebestuur een infomoment over e-fietsen op de wekelijkse markt, waar je alsook terecht kan met al je vragen en opmerkingen!  

Met dit initiatief wordt het succes van vorig jaar herhaald. In 2017 werden 360 elektrische fietsen en 41 elektrische bakfietsen aangekocht via de samenaankoop. Uit rondvraag bij de kopers liet bijna 80% van hen weten zeer tevreden te zijn. Meer dan de helft verklaart ook meer kilometers dan voorheen te fietsen. Ongeveer de helft van de ondervraagden doet dat voor woon-werk- of woon-schoolverkeer. De samenaankoop e-bikes heeft dus zeker een effect op mobiliteit in onze regio. Door de opkomst van de elektrische fiets wordt de fiets steeds vaker een alternatief voor de auto. Niet alleen voor ontspannende fietstochtjes, maar zeker ook in het woon-werkverkeer.

 

Groen Berlaar ondersteunt dit initiatief. Aangezien de gemeente hierover - naar onze mening - te weinig reclame over maakt, willen we dit via onze kanalen maar al te graag promoten.

Gekozen modellen

De geselecteerde fietsen zijn van het merk Oxford, type Montana N8RB. Inwoners kunnen kiezen tussen een korte afstands- en langeafstandsmodel, beschikbaar in een heren- en damesformaat in twee verschillende kleuren.

 

 

Montana N8RB 400 Wh – korte afstanden (actieradius 60 – 120 km)
Catalogusprijs: 2.459,33 euro
Prijs samenaankoop: 1.969,33 euro

Montana N8RB 500 Wh – lange afstanden (actieradius 70 – 145 km)
Catalogusprijs: 2.609,33 euro
Prijs samenaankoop: 2.119,33 euro

 

De korting bedraagt 20%. Deelnemers krijgen bovendien een gratis eerste check-up na drie maanden of 1.000 km en een jaar VAB-fietsbijstand.

 

Inschrijven

Inschrijven kan vanaf dinsdag 15 mei tot en met zaterdag 30 juni via de website van Igemo.

Je vindt ook alle info over de groepsaankoop op hun website.