Kersverse Fractie legde eed af

Kersverse Fractie legde eed af

Koen Kerremans, Brend Van Ransbeeck en Glenn Vaes maken sinds begin dit jaar deel uit van de vernieuwde Groene fractie. Leen Janssens en Fred Steyaert danken we van harte voor hun inzet in de voorbije zes jaar.

14,3%. 1178 stemmen.

Dat is het resultaat dat we behaalden op 14 oktober 2018 en daar mogen we als groene partij enorm trots op zijn!

Vanaf 2012, zes jaar lang dus, hebben Koen Kerremans en Leen Janssens zich vanuit de oppositie elke dag ingezet om van ons dorp een menselijker, eerlijker en gezonder Berlaar te maken.

 

Ondanks het fantastische resultaat grepen we net naast een derde zetel. Daarvoor hadden we zes stemmen te kort. Daardoor is Leen - tegen alle verwachtingen in en ondanks haar enorme werklust - niet herkozen. Zij gaf de fakkel door aan Brend Van Ransbeeck.

"Ik wil staan voor een nieuwe en frisse politiek in Berlaar. De tijd waarin politici de beslissingen nemen in de plaats van de burgers, is definitief voorbij. Berlaarnaren betrekken bij beslissingen is een kwestie van gezond verstand."

Deze 22-jarige student politieke wetenschappen legde op 23 januari de eed af als allerjongste gemeenteraadslid ooit in Berlaar. Hij is voormalig voorzitter van Jong Groen Pallieterland, de ecologische jongerenbeweging die Berlaar, Lier, Nijlen en Heist-op-den-Berg omvat en is gespecialiseerd in politieke communicatie.

 

Ook Glenn Vaes maakt deel uit van de fractie als lid van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst (BCSD, de opvolger van het OCMW). Glenn is 24 jaar en werkt als sociaal assistent op het OCMW van de gemeente Putte en zal zijn expertise gebruiken om het sociaal beleid in Berlaar menselijker te maken.

"Berlaar kan een warme gemeente zijn waarbij we allen zorgen voor elkaar en elkaar kunnen ontmoeten. Daar zet ik mijn schouders onder de komende jaren."

Hij zet zijn schouders onder een socialer en warmer Berlaar door middel van zijn expertise in het werkveld. Zo wil Glenn inzetten op een pro-actiever beleid waarbij Berlaarnaren laagdrempeliger geholpen worden, maar ook door workshops te organiseren met een bijpassend bereikbaar dienstencentrum.

 

Koen Kerremans vervolledigt de fractie. Hij zetelt al sinds 2000 in de gemeenteraad en heeft enorm veel politieke ervaring als zowel gemeenteraadslid als provincieraadslid. 

“De enige experten in het werkveld zijn onze Berlaarnaren zelf. Ik wil ervoor zorgen dat elke Berlaarnaar zich thuis voelt en trots is op onze gemeente, want we hebben veel in onze mars.”

Koen is een politiek figuur die wordt gerespecteerd door vriend en vijand binnen de gemeente en daarbuiten. Naast een zeer geëngageerde Berlaarnaar, is Koen ook een teamplayer met stevige dossierkennis en brede interesse. 

 

Zo vormen Koen, Brend en Glenn de nieuwe Groene fractie van de legislatuur 2019-2024. Constructieve oppositie met een frisse touch, dat mag je verwachten van dit trio!