Groen wil gemeenteraad verjongen

Groen wil gemeenteraad verjongen

Groen Berlaar werkt momenteel aan de strafste campagne tot nu toe. Naast een sterk programma heeft Groen ook een straffe (frisse) lijst, met nadruk op vernieuwing en verjonging. Lijsttrekkers Koen Kerremans (1) en Leen Janssens (2) verwelkomen de jonge Berlaarnaren met open armen. “Er moeten meer jonge mensen in de gemeenteraad en Berlaarse politiek, want deze groep is sterk ondervertegenwoordigd in onze gemeente.”

 

“In Berlaar is amper één gemeenteraadslid van de in totaal 21 verkozenen onder de leeftijd van 40 jaar. Nochtans is bijna 43% van onze totale Berlaarse bevolking onder de 40 jaar. Dit kan echt anders,” zegt lijsttrekker Koen Kerremans. “Op onze lijst hebben we een mooie combinatie van jonge en ervaren kandidaten,” vult Leen Janssens (plaats 2) aan.

 

Het bestuur van Groen Berlaar heeft 3 jonge Berlaarnaren onder de 27 jaar kunnen strikken. Zo wordt plaats nummer 3 toegewezen aan nieuwkomer Brend Van Ransbeeck, een 21-jarige student Politieke Wetenschappen en kernlid in Jeugdhuis Den Bokal. Brend is sinds 2015 actief bij Groen Berlaar en sindsdien ook voorzitter van jongerenafdeling Jong Groen Pallieterland.

“Jongeren krijgen te weinig stem in de Berlaarse politiek, zowel op vlak van vertegenwoordiging als op vlak van participatie,” zegt Brend Van Ransbeeck. “Mijn drijfveer is dus om jongeren die stem te geven. Het is ongelooflijk knap om te zien hoeveel potentieel er is in onze gemeente, maar er blijven nog altijd zoveel kansen liggen. Onze Berlaarse jongeren hebben veel energie en ideeën, maar worden jammer genoeg te weinig gehoord door het gemeentebestuur.”

 

“Jongeren krijgen te weinig stem in de Berlaarse politiek, zowel op vlak van vertegenwoordiging als op vlak van participatie,” zegt Brend Van Ransbeeck. “Mijn drijfveer is dus om jongeren die stem te geven."

Brend krijgt alvast de steun van twee jonge vrouwen. Marlies Naets (26) werkt als thuisbegeleidster voor mensen met een beperking en was vroeger actief binnen de Chiro van Heikant. Ine Penne (19) studeert psychologie aan de KUL en is actief bij de scouts en het speelplein in Berlaar.

“Onze lijst bevestigt opnieuw dat Groen de jongerenpartij bij uitstek is, ook in Berlaar. Onze ambitie is om een derde zetel te behalen zodat ons verhaal van een nieuwe en frisse politiek extra ondersteund kan worden,” besluit Kerremans.