Groen maakt provincie warm voor biobeleid

Groen maakt provincie warm voor biobeleid

De provincie heeft een resolutie goedgekeurd die de krijtlijnen uittekent richting een beleid met meer aandacht voor biolandbouw.  

In de provincieraad van april had Groen-raadslid Koen Kerremans uit Berlaar al een tekst voorgelegd om meer aandacht en middelen te vragen voor onderzoek, ondersteuning, promotie en onderwijs voor biolandbouw in de provincie Antwerpen. “Zo stelden we onder andere voor om een eigen bioproefbedrijf op te richten, budget voor onderzoek naar productiemethoden, oogstmethoden en distributie op te trekken, bedrijven te stimuleren voor een omschakelingen, enzovoort. Deze week is de tekst in aangepaste versie goedgekeurd door de provincieraad”, aldus Kerremans.

“Eigenlijk gaan ze in op bijna alle voorstellen, zij het op een erg voorzichtige manier. We onthouden het positieve signaal en er is een mogelijkheid ingebouwd om elk jaar de tekst te updaten. Er is nu duidelijk een eerste stap gezet voor een bio-beleid in de provincie en dat kan tot mooie dingen leiden”, gelooft Kerremans.

 

Bron: Gazet van Antwerpen, 24 september 2016 door Bert Provoost