Fietsen in Berlaar - Menselijker

Fietsen in Berlaar - Menselijker

“Iedereen overal veilig op de fiets” is onze straffe ambitie. Mobiliteit zit nu eenmaal in ons DNA. Daarom is Groen de ideale partner om er voor te zorgen dat er voor de zachte weggebruiker een veilig netwerk komt voor dagelijks gebruik.  

"Fietsen maakt gelukkig!" Hiervan is ondertussen zowat iedereen overtuigd. Nu de infrastructuur nog aanpassen, zodat we ook in Berlaar meer mensen op de fiets krijgen. Berlaar is een kleine gemeente, waardoor je alles vindt op fietsafstand. Fietsen is snel, makkelijk en goedkoop, bevordert het de verkeersveiligheid, zorgt voor een gezonde bevolking, bespaart ruimte én is goed voor de lokale economie. Groen wil werk maken van een echt fietsbeleid waarbij we korte afstanden binnen Berlaar willen promoten.
Gemeentes waar Groen mee het beleid uitstippelt, bewijzen dat het kan én dat het voor iedereen beter is.

Verkeersveilige en comfortabele fietsinfrastructuur en voetpaden vinden wij prioritair. Daarom willen we investeren in concrete verbeteringen van knelpunten, nieuwe fietspaden en functionele trage verbindingen. Waar geen ruimte is voor fietspaden, maken we fietsstraten. We leggen de fietsostrade aan en zetten in op de uitbouw van het openbaar vervoer. Jouw veiligheid en comfort als zachte weggebruiker komen voor ons altijd op de eerste plaats.