Eerste hondenlosloopweide komt aan Ebroek

Eerste hondenlosloopweide komt aan Ebroek

De gemeenteraad van Berlaar gaf dinsdagavond groen licht voor de aankoop van een landbouwgrond in Ebroek. Het stuk van 1,4 hectare wordt in de toekomst de locatie van de eerste hondenweide in de gemeente. 

Oppositiepartij Groen, in het verleden vragende partij voor een hondenweide juicht de komst toe. “Het heeft lang geduurd, maar we zijn verheugd dat het gemeentebestuur, na jaren aandringen van onze kant, hier werk van wil maken”, sprak gemeenteraadslid Koen Kerremans van Groen in de meest recente gemeenteraad van 15 oktober.

Maar hij had toch enkele bedenkingen. “We vragen een breed overleg met betrokken partijen, aangezien de meningen over een losloopweide verdeeld zijn en er uiteenlopende visies zijn. Deze visies moeten gehoord worden vooraleer de inrichting van start kan gaan. Hierbij kijken we voornamelijk naar een bevraging van hondeneigenaars, de hondenclubs en de buurtbewoners. De omgeving is ook niet geschikt om veel verkeer te ontvangen. De gemeente zal er dus op moeten toekijken dat de baasjes zo veel mogelijk te voet naar de weide komen. Het zou kunnen dat er toch een beperkt aantal parkeerplekken worden voorzien. Andere suggesties of bijkomende ideeën zouden eveneens kunnen opgenomen worden via dat breed overleg: participatie maakt beleid succesvoller.”