Céline won onze Groene Fiets!

Céline won onze Groene Fiets!

Op de laatste zaterdag van juni zette Berlaar naar goede gewoonte de zomer in met het Avondfeest. Het Avondfeest is een soort braderij waar Berlaarse handelaars en verenigingen je verwennen met hapjes en drank, koopwaar en informatie. Er waren ook verschillende dans- en muziekoptredens. Bij ons kon je (zoals altijd) terecht voor een drankje, bakken sfeer en positiviteit!  

Aangezien deze Avondmarkt de laatste was vóór de gemeenteraadsverkiezingen in oktober, wilden we een speciale actie organiseren. Zo kwamen we op het idee om een Groene Fiets te verloten. Bezoekers moesten enkel antwoorden op de vraag: "Hoeveel procent van de Berlaarnaren vinden het veilig om te fietsen in eigen gemeente?"

 

Meer dan 200 enthousiaste bezoekers vulden het antwoordformulier in. Velen hadden al het gevoel dat het percentage tevreden Berlaarnaren niet al te hoog zou zijn - anders zouden we de vraag natuurlijk niet gesteld hebben.

 

Céline was de gelukkige winnaar van de fiets-tombola! We zijn zeer tevreden dat zo'n toffe madam onze Groene Fiets gewonnen heeft.

 

 

Amper 31% van de Berlaarnaren vindt het veilig om te fietsen in onze gemeente. Dit is verbijsterend weinig en dit cijfer ligt ver onder het Vlaamse gemiddelde, dat 52% bedraagt.

foto van Groen Berlaar.

 

 

 

Groen is uw stem meer dan waard. Wij doen wat we zeggen en we hebben de voorbije jaren hard gewerkt. Onze invloed op het fietsbeleid en het woonbeleid is nu al voelbaar geworden. Met Groen in het bestuur kan verandering de komende 6 jaar sneller en beter gaan. Zo kies je voor een menselijk, (h)eerlijk en gezond Berlaar voor de toekomst.

Wij hopen vanaf de verkiezingen op 14 oktober mee te besturen in Berlaar. Als partij willen we dit percentage dan optrekken tot (minstens) het Vlaamse gemiddelde, dus 52%. Dit is behoorlijk ambitieus, zeker als je merkt dat er nog héél veel werk aan de winkel is in Berlaar op vlak van fietspaden en mobiliteit.