Veilige Oversteekplaats N10

Teken de petitie en kom mee actievoeren voor meer verkeersveiligheid aan het kruispunt N10 - Smidstraat - Kegelstraat in Berlaar-Heikant! 

Aan alle Berlaarnaren die onze petitie reeds hebben ondertekend: van harte bedankt! De volgende stap is actievoeren.

Samen met jonge ouders en andere actievoerders van Heikant zetten een grote actie op poten zetten. Deze zal plaatsvinden op het kruispunt van de N10 - Smidstraat - Kegelstraat, op maandag 2 september tussen 7:30 en 8:30. Wil je je stem ook laten horen? Bevestig dan jouw aanwezigheid via: https://www.groenberlaar.be/actie_n10

 

Groen Berlaar vroeg in de gemeenteraad van juni, enkele maanden voor de start van het nieuwe schooljaar, om dringend maatregelen te treffen op de kruising van de N10 - Smidstraat - Kegelstraat in Berlaar-Heikant. Er is geen enkele manier om deze drukke baan veilig over te steken, noch als fietser, noch als voetganger.

Op drukke momenten is het risico op ongevallen er beduiden hoog. Invoegen vanuit de Smidstraat of vanuit de Kegelstraat is er op die moment erg moeilijk en gevaarlijk. Schoolgaande fietsers moeten bijgevolg ver omrijden. Wij vinden dit niet meer van deze tijd. Het is onaanvaardbaar dat er al jaren plannen liggen om dit kruispunt veiliger te maken. Dit drukke kruispunt heeft nood aan aanpassingen die op korte termijn in werking treden, specifiek tijdens de spitsmomenten. Op de kalme momenten van een etmaal kunnen deze bijkomende ingrepen eventueel op pauze gezet worden.

Tijdens onze huisbezoeken naar aanleiding van de voorbije gemeenteraadsverkiezingen is gebleken dat deze problematiek leeft op Heikant. Ouders van vaak jonge kinderen spraken ons over de gevaren en durven hun kinderen juist hierom niet met de fiets naar Berlaar centrum sturen. Doen ze dat wel, dan zijn meerdere jongeren verplicht om een lange omweg te maken. Dit komt niet overeen met hoe wij sterk fietsbeleid zouden uitwerken en uitvoeren. Elke fietser moet voor ons namelijk veilig kunnen fietsen op zo kort mogelijke functionele verbindingen. Alleen zo kunnen we fietsgebruik nog meer aanmoedigen. 

 

Teken de petitie voor meer verkeersveiligheid aan het kruispunt N10 - Smidstraat - Kegelstraat in Berlaar-Heikant! 

90 ondertekenaars, we zetten door!
90%

Ja, ik teken

Door deze petitie te ondertekenen ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.