VerkeersOnveiligheid

VerkeersOnveiligheid, binnenkort behoort dit volgens onze burgemeester tot het verleden. Dus ouders, over enige tijd kan u met gerust gemoed je kinderen te voet of met de fiets naar school brengen. Berlaar wordt veilig voor de zwakke weggebruikers want … er zijn twee, dure, flitspalen besteld. U hoort het goed: 2 dure flitspalen.

Blijkbaar heeft de burgemeester zich nog nooit door Berlaar verplaatst wanneer iedereen naar de school of terug naar huis rijdt, want op die momenten wordt er niet te hard gereden. Op die momenten verplaatsen de auto’s en vrachtwagens zich aan een slakkengangetje door Berlaar of staan ze stil. Fietsers en voetgangers zoeken hiertussen ook een plaats. Walter, die flitspalen brengen waarschijnlijk op andere momenten geld in het laatje, maar niet op de momenten dat de schoolkinderen zich verplaatsen.

Groen vroeg nogmaals, we geven het toe, we vallen in herhaling, om het gemeenschappelijk vervoer eens terug te bekijken. Wij denken dat hierdoor minder ouders hun kinderen met de wagen naar de school brengen, wat een eerste stap is in het doorbreken van de vicieuze cirkel van autogebruik en verkeersonveiligheid in Berlaar. Maar het gemeentebestuur gaat duidelijk niet mee in dit verhaal, een bus is een te grote kost waar bovendien geen vraag naar is.

Spijtig, weer een gemiste kans om Berlaar veiliger te maken.