Sinterklaas, in 2023 opnieuw een feest voor alle kinderen

Sinterklaas, in 2023 opnieuw een feest voor alle kinderen

Sinterklaas, in 2023 opnieuw een feest voor alle kinderen De wereld, maar ook ons kleine Berlaar, verandert voortdurend. We moeten ons niet alleen aanpassen aan de veranderende weersomstandigheden, de opwarming van de aarde kan niet langer ontkend worden, ook de samenleving verandert.  

Sinterklaas, vriend van alle kinderen

Waar nog geen 25 jaar geleden (!) een kleuterjuf het nodig vond de kleuters voor te bereiden op de komst van een kleuter met kleur, is een kleurrijke klas ook in Berlaar nu heel gewoon. Onze kinderen krijgen de kans op te groeien in veelkleurige, multiculturele, meertalige samenleving.

Waar we enkele jaren geleden andere culturen leerden kennen op vakantie en in documentaires, kon dit in Berlaar het voorbije jaar tijdens het maandelijkse etentje met de mensen uit het noodopvangcentrum. Een culinaire reis waarvoor steeds meer gegadigden dan plaatsen waren.

Hopelijk heeft ook de Berlaarse Sint door dat tijden veranderen en doet hij, net als in 2021, een beroep op roetpieten. Blackface is ongepast en hoort niet bij het feest van een goedheilig man.

Stokstaartje